Szervi metszetek

A különböző szervi metszeteken színes ábrák – szimbólumok – láthatók.

A fehér kör jelzi a szervezet öngyógyító aktivitásának erejét, az új sejtek megjelenését. (Ezek megjelenése inkább a bioinformációs kezelések alatt jellemző.)

A sárga kör és a zöld háromszög a teljesen egészséges, illetve az életkornak megfelelően egészséges állapot jele. A sárga az aktívan működő, míg az zöld az inaktív sejteket jelöli. 

A piros, kék és fekete szimbólumok a homeosztázisban* történő kibillent állapotok jelenkori – tehát a vizsgálat közbeni – szintjét mutatják.

A piros kisfokú eltérést, általában nem rég fennálló folyamatot jelez. A kék és fekete szimbólumok jelezhetnek régebben fennálló elváltozásokat, de jelezhetnek cisztát, epe-, illetve vesekövet, vagy akár kórokozók aktív jelenlétét is.

Kizárólag az ábrák alapján nem szabad levonni komoly következtetéseket, mert ez az aktuális bioinformációs folyamatot jelenti és nem szükségszerűen betegséget.

A sok sötét szimbólum, általában az aktuális energiaállapotot mutatja, amire erős hatással van a stressz. Ez lehet akár sejt szinten elraktározott stressz-’emlék’, rejtett stressz, a vizsgálattól való félelem, de utalhat akár vízhiányra is. (Csökkent vízbevitel.)

Példaként: ha a páciens az elmúlt órákban kevés folyadékot fogyasztott, akkor megjelenhetnek – akár a vese metszeten, akár más szerven – kék vagy akár fekete szimbólumok is. Ugyanez lehet a gyomor területén ha túl sokat evett a vizsgálat előtt vagy éppen éhesen jött a vizsgálatra, továbbá egyértelműen ‘kóros’ állapotként – tehát túl sok kékkel, feketével – jelöli a stresszes állapotot is.

*Homeosztázis: az élő szervezetek alkalmazkodó képessége a folyton változó külső és belső környezethez, valamint ezen szervezetek belső állapotának kiegyensúlyozottságát, dinamikus állandóságát biztosító információs, energetikai és biokémiai folyamatok összességének viszonylagosan stabilitása. 

Szervképek

Eredmények összegzése

Leggyengébb rendszerek

Az összegzésben először a leggyengébb szerv- és működési rendszerek láthatók. Itt történik a ‘Homeosztázis rendszerszintű eltéréseinek elemzése‘.

A kilenc teljes testet érintő és magában foglaló rendszer:
 
1. szisztémás (teljes testet érintő) filter: bőr, mozgatórendszer.
Ide tartozik: bőr, haj, szemöldök, szempilla, tejmirigyek, csontok, ízületek, fogak, szalagok, izompólyák, ízületek fibrózus tokjai, kötőszöveti váz, gerinc, gerinccsigolyák porckorongjai. 
 
2. szisztémás (teljes testet érintő) filter: szív, érrendszer.
Ide tartozik: szív, erek (minden artéria és véna), izmok, idegi és humorális (testnedvekkel kapcsolatos) szabályozás. 
 
3. szisztémás (teljes testet érintő) filter: vér.
Ide tartozik: vér, vér sejtes elemei, vörös csontvelő, lép – vörös pulpa.
 
4. szisztémás (teljes testet érintő) filter: emésztőrendszer, kiválasztás.
Ide tartozik: bőr, szinoviális (ízületi savós hártyával bevont) burok, szájüreg, szájnyálkahártya, nyálmirigyek, tápcsatorna, gyomor, vékonybél, vastagbél, végbél, hasnyálmirigy, máj, epehólyag, vese, nemi mirigyek, minden nyálkahártyával rendelkező szerv.
 
5. szisztémás (teljes testet érintő) filter: méregtelenítés, húgy-, ivarrendszer.
Ide tartozik: vese, húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső, here, mellékhere, ondóvezeték, ondóhólyag, prosztata, petefészek, petevezeték, méh.
 
6. szisztémás (teljes testet érintő) filter: immunitás.
Ide tartozik: légzőrendszer: orrüreg, garat, gége, légcső, hörgő, tüdő; nyirokrendszer: nyirokerek, nyirokcsomók, csontvelő, csecsemőmirigy, lép. 
 
7. szisztémás (teljes testet érintő) filter: idegrendszer, hormonrendszer (neuro-endokrin).
Ide tartozik: hipotalamusz, hipofízis (agyalapi mirigy), epifízis (tobozmirigy), pajzsmirigy, mellékvese, here, petefészek.
 
8. szisztémás (teljes testet érintő) filter: receptorok (ingerfelvevők).
Ide tartozik: vegetatív idegrendszer, perifériás idegrendszer.
 
9. szisztémás (teljes testet érintő) filter: idegrendszer.
Ide tartozik: agy, gerincvelő.
 

Amely szervrendszer mellett az ‘Adaptáció‘ kifezejés látható, ott az adott rendszer önmaga regenerációján ‘dolgozik’ és van saját energiája önmaga regenerálására. Jellemzően gyulladásos folyamatok zajlanak.

Amennyiben a ‘Dekompenzáció‘ olvasható, ott zavart szenved az adott rendszer önregeneráló képessége. A szóban forgó rendszer nem rendelkezik elégséges energiával önmaga regenerálására, így más rendszerektől vesz el energiát. Megjelenhetnek szerkezeti jellegű problémák. 

Másodikként található a ‘Szervek homeosztázisában végbemenő változások elemzése‘ is.

Homeosztázis: az élő szervezetek alkalmazkodó képessége a folyton változó külső és belső környezethez, valamint ezen szervezetek belső állapotának kiegyensúlyozottságát, dinamikus állandóságát biztosító információs, energetikai és biokémiai folyamatok összességének viszonylagosan stabilitása. 

Etalon folyamatok

Ebben a szakaszban a ‘Feltételezett betegségek‘ és a ‘Lehetséges szövődmények‘ cím alatt listázva láthatók a szervezetben testszerte zajló kóros folyamatok. A listában szereplő folyamatok előtt egy koefficiens-szám látható. Ez a folyamatban zajló változás mértékére utal. A 0 felé közelítő szám erős kórfolyamatot jelöl.

(A ‘Lehetséges szövődmények’ alatt a 0,3-0,5 közötti számok még csak energoinformációs szinten jelenlévő kibillent állapot mutatnak. Ennek ellenére érdemes nyomon követni az állapotváltozást.)

Az ‘Instabil laboratóriumi érték‘ a vér összetevőiben történő változásokról ad információt. 

Az ‘Egészséges szervek spektrogramja‘ a kibillent szervek egészséges bioinformációs mezejét hivatott visszaállítani, a géppel történő bioinformációs kezeléssel vagy információs szer használatával. Ezen kívül megmutatja a különböző szerveken, szervrendszereken belüli kibillent állapotokat. Például: a 0,500 alatti koefficiens-szám az adott szerv vagy szövet rövid ideje fennálló kibillent állapotát jelöli, a 2,000 feletti koefficiens- szám pedig az adott szerv vagy szövet régóta fennálló – krónikus – eltéréséről ad információt.

A ‘Vitaminok, ásványi anyagok egyensúlyzavara‘ és a ‘Ásványi anyagok, nyomelemek‘ a szervezet vitamin és ásványi anyag ellátottságára ad betekintést.

Mikroorganizmusok

Ebben a részben látható a szervezetben jelenleg aktív kórokozók listája.

Minél alacsonyabb a koefficiens-szám, annál erősebb az adott kórokozóval való fertőzöttség. 0,285-nél kisebb koefficiens szám aktív kórokozót jelöl. (Megjegyzés: az összegzésbe a lépből vagy a nyirokcsomóból kerül felvételre a kórokozó. Ennek oka, hogy ezekben kimutatható a szervezetben jelenlévő összes kórokozó. Ezért az összegzésben szereplő kórokozó – függetlenül az előtte lévő számtól – a test valamelyik szervében aktív kórokozóként van jelen.)

Allergének, toxinok

Itt kerülnek listázásra a jelen biofizikai állapotban Allergénekként kimutatható élelmiszerek, környezeti anyagok, E-számos élelmiszer-adalékanyagok.

Az allergének különböző szervekből vizsgáljuk, melyek között eltérés lehet. Ennek oka, hogy más-más szerv más-más szinten lehet érzékeny ugyanarra az anyagra. Különösen érdemes figyelni azokra az allergénekre, melyre több szerv is érzékenységet mutat!

A ‘Toxikus terhelés‘ mutatja, hogy milyen mérgező anyagok találhatóak meg jelenleg a szervezetben.

A ‘Technogén terhelés‘ azt mutatja, hogy milyen energetikai-információs terhelések érik a szervezetet.

A ‘Pszichológiai stressz‘ pedig, hogy mely érzelmi hatások mutatnak jelenleg kóros szintet.

Az ‘Étel-intolerancia‘ arról ad tájékoztatást, hogy milyen típusú ételek tűr kevésbé a szervezet.

Az Allergének között egyre gyakrabban jelenik meg a hisztamin, mint allergén. Ez azt jelenti, hogy túl sok hisztamin van jelen a szervezetben, amit a hisztaminlebontó enzimet nem tudnak a bevitel arányának megfelelően lebontani, aminek következtében a hisztamin értéke megemelkedik és túllép a tolerálhatóság határán.

Erről bővebben a ‘Hisztamin tartalmú élelmiszerek‘ oldalon lehet olvasni.

Az allergének és az ételekre való intolerancia esetében – bár vannak hasonló tünetek, ami miatt gyakran, de tévesen egymás szinonímájaként használják – egészen más eredetű, különböző lefolyású és kimenetelű állapotról van szó.

Az allergia a szervezet kóros immunválasza a bevitt táplálék vagy a szervezetbe bejutott anyag egészére vagy egyes részeire. A szervezet ezeket veszélyesnek tekinti és ellenagyagot kezd el termelni, ezért a szervezetben megemelkedik a specifikus IgE ellenanyag szintje.
 
Az ételintolerancia az emésztőrendszer működési zavara következtében létrejövő reakció. Hátterében bizonyos enzimek hiánya, csökkent vagy megszűnt aktivitása áll. Ételintolerancia esetén a vérszérumban kimutatható az ételspecifikus ellenanyag emelkedett szintje.
Mind az allergia, mind az intolerancia esetében a 0,2 alatti koefficiens szám erős allergiát és intoleranciát jelez, így azokat javallott elkerülni!
 

A listában szereplő információk előtt egy un. koefficiens-szám látható. Ez a folyamatban zajló változás, fertőzöttség vagy terhelés mértékére utal. Minél alacsonyabb a szám, annál erősebb a kibillentség a kórfolyamatok, fertőzöttség a mikroorganizmusok, toxicitás a mérgező anyagok, technogén terhelés az elektromos eszközök, a földsugárzás és/vagy a vízerek, allergiás állapotok az allergének és adalékanyagok esetén.

Ajánlások

Az AJÁNLÁSOK részben található ‘Az egészség helyreállításának javasolt sorrendje‘ a gép által bemért bioinformációs, energetikai és fizikai állapotok alapján, valamint egyéb személyre szabott javaslatok.   

A kibillent állapotok kiegyensúlyozásához, az egészség helyreállításához szükséges terápiás protokollt ennek megfelelően állítom össze a tibeti gyógyászat négylépcsős terápiás ösvénye alapján.

Ezek sorban:

  • táplálkozás,
  • viselkedés (életvezetés),
  • gyógyító szerek,
  • külső terápiák (kezelések).

A SensitivE Audit készülék nem csak bioinformációs vizsgálatra alkalmas, hanem személyre szabott energoinformációs kezeléseket is végezhetünk vele, továbbá több ezerféle információs szert készíthetünk akár kórokozók ellen, akár a szervek egészségének támogatására, visszaállítására.