Kezelések

A tibeti gyógyászat a világ egyik legősibb, legteljesebb hagyományos gyógyászati rendszere, mely az egyén egészére összpontosítva, az élet teljes területére kínál megoldást. A tibeti gyógyászat magyarázata szerint az úgynevezett három kapun keresztül kapcsolódunk a világhoz, ami a tudatunk, az energiánk és a fizikai testünk, amin keresztül hatással vagyunk a környezetünkre és ugyanígy a környezetünk is ránk, így a kezelések során a teljes rendszerre fókuszál. Ennek eredményeként a beteg szervet vagy testrészt nem elkülönülve kezeli, hanem a betegséget egy folyamat adott szakaszaként szemléli, így nem a megjelenő tünetet próbálja megszüntetni, hanem az egészséges állapotot fenntartani annak kibillentsége esetén visszaállítani.
A tibeti gyógyászat teljes mértékben holisztikus elveken alapuló rendszer, ami a gyógyuláshoz vezető folyamatot négy részben szabja meg, melyek a következők:

táplálkozás

viselkedés

gyógyító
szerek

külső
terápiák

Az általam alkalmazott kezelések nagy része a tibeti gyógyászat hagyományából származik, de minden kezelést ennek a hagyománynak az elvei szerint végzek.