Close

Kezelések

A tibeti gyógyászat a világ egyik legősibb, legteljesebb hagyományos gyógyászati rendszere, mely az egyén egészére összpontosítva, az élet teljes területére kínál megoldást.

A tibeti gyógyászat magyarázata szerint az úgynevezett három kapun keresztül kapcsolódunk a világhoz, ami  a tudatunk, az energiánk és a fizikai testünk, amin keresztül hatással vagyunk a környezetünkre és ugyanígy a környezetünk is ránk, így a kezelések során a teljes rendszerre fókuszál. Ennek eredményeként a beteg szervet vagy testrészt nem elkülönülve kezeli, hanem a betegséget egy folyamat adott szakaszaként szemléli, így nem a megjelenő tünetet próbálja megszüntetni, hanem az egészséges állapotot fenntartani annak kibillentsége esetén visszaállítani.

A tibeti gyógyászat teljes mértékben holisztikus elveken alapuló rendszer, ami a gyógyuláshoz vezető folyamatot négy részben szabja meg, melyek a következők:

  • táplálkozás,
  • viselkedés,
  • gyógyító szerek,
  • külső terápiák.

Az általam alkalmazott kezelések nagy része a tibeti gyógyászat hagyományából származik, de minden kezelést ennek a hagyománynak az elvei szerint végzek.