Rólam

Erdélyi Zoltán

Hagyományos tibeti orvos

Buddhista tanító

Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A teljességünkkel – mint test, energia és tudat – dolgozó tantrikus buddhista és bön módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam.

Tanulmányaim

  • Professzor Dr. Pasang Yonten Arya, tibeti orvos értékes tanítása által kerültem bevezetésre a tibeti gyógyászatba. Mai napig ő a legfőbb tibeti gyógyászati tanítóm.
  • Dr. Nida Chenagtsang, tibeti orvos átadási vonalán keresztül is tanultam a tibeti gyógyászat terápiás módszerei közül a hagyományos tibeti masszázst, és a botterápiát, ami egy speciális eszközzel végzett rezgésterápia.
  • Elio Guarisco-tól – akit Csögyal Namkhai Norbu rinpocse hatalmazott fel, hogy átadhassa ezeket a módszereket – szintén tanultam tibeti gyógyászati módszereket, mint a tibeti és mongol moxa (melegítéses terápiák), továbbá a tűzváza (köpöly) és az aranytű terápiát.
  • Professzor Csögyal Namkhai Norbu rinpocsétől, majd Drukmo Gyal Dakini-től – aki Dr. Nida tanítványa – kaptam bevezetést a mantragyógyászatba.
  • Bioenergetikát és az energia gyógyításra való felhasználásának alapjait az ukrán Mechkan Félixtől és Dr. Bíró Dénes orvos-bioenergetikustól tanultam.
  • A koreai reflexterápiát Árendás Lászlótól tanultam, aki ezen kívül bevezetett a fülakupunktúrába, és a szimbólumterápiába is.
  • Craniosacralis terápiát Richard Roystertől tanultam, aki a módszer megalkotójának közvetlen tanítványa és évtizedekig munkatársa volt.
  • Fülakupunktúrát tanultam Kis Violától is.
  • Schüssler-só terápiát Dr. Greskó Mariann homeopata orvostól tanultam. A felsoroltakon kívül tanultam még Bach-virágterápiát, fitoterápia.

A myrobalan termékcsalád

Évek óta tanulmányozom a tibeti gyógyászat gyógyszerkészítési elveit, és már az első pillanattól csodálattal töltött el az a rendkívül mély tudás, mely a gyógynövényeket nem csak hatóanyagukat, hanem ízüket és energetikájukat figyelembe véve egészen egyedi módon állítja össze a legerősebb szinergizmussal a készítményeket. Az első készítmények, melyeket összeállítottam úgynevezett csülenek voltak, melyek olyan különleges erővel bíró pirulák, melyeket a tibeti tantrikus hagyomány leginkább a gyógyító-, fiatalító- és az úgynevezett hosszú élet gyakorlatokhoz használ. Ekkor fogant az ötlet, hogy a tibeti gyógyászati elveket felhasználva új készítményeket alkossak. Így született meg a Myrobalan termékcsalád.