Kunye masszázs

A tibeti Ku-nye (བསྐུ་མཉེ) masszázst évezredek óta gyakorolják Tibetben és Ázsia himalájai régiójában. A Ku-nye a tibeti gyógyászat szerves részét képezi, az úgynevezett lágy, külső terápiák közé tartozik. Feladata a test öt elemének és a pszicho-fizikai energiáknak kiegyensúlyozása és a harmonikus energiaáramlás visszaállítása. Bár a masszázs kevésbé terjedt el Tibetben, mint Indiában vagy akár nyugaton a tibeti emberek, gyógyítók, orvosok előszeretettel alkalmazták. A ku-nye alapvetően a dzsugpa – olajat alkalmazó – terápiák közé tartozik. A ku kifejezés az olaj – krém, kenőcs – alkalmazását, a nye pedig a különböző masszázsfogásokra utal, tehát a ku-nye gyakorlatilag olajjal történő masszázs. 

A Ku-nye segíthet a test és az energiaáramlás egyensúlyának megteremtésében.

Ellazítja a tudatot, oldja a feszültséget és a mentális stresszt, ellazítja az izmokat, ízületeket, csigolyákat, belső szerveket, így javítja a rossz emésztést, a rossz alvást, a posztmenopauzális panaszokat. Élénkíti a vér és az energia-keringést.

Alapvetően jó mindenfajta – stresszhez kapcsolódó – kibillent állapothoz. 

Kunye masszázs

A KEZELÉSRŐL

A ku-nye kezelés olajos bedörzsöléssel és a test felmelegítésével kezdődik, majd az ízületek óvatos kimozgatása történik.

A masszázs során sajátos masszázstechnikákat használunk az izmok előbb finom, majd erősebb, mélyebb átmasszírozására. A masszázs része továbbá a mélyszöveti munka.

A kezelés utolsó szakaszában az energiavezetékeket és pontokat dolgozzuk át, így kioldva az energiablokkokat.

Kunye
Bejelentkezés személyes tanácsadásra
Személyes tanácsadásra kizárólag telefonon keresztül tudsz bejelentkezni.
Erdélyi Zoltán
Asset 15 1132 Budapest, Visegrádi utca 50/a-b.
Amennyiben kérdésed van, úgy itt írj üzenetet. Ígyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni.