Fülakupunktúra

A kezelésről

A fülakupunktúrás kezelés a fülkagyló meghatározott pontjainak tűszúrással történő kezelését jelenti. Lehetőség szerint használhatunk hagyományos fültűt, illetve tartós tűt is, az utóbbit hetente kell cserélni.
Fülakupunktúrával külön az egyes szervekre, ezáltal az egész szervezetre kedvező hatást lehet gyakorolni. Aktiválja a szervezet öngyógyító mechanizmusát és az energiakeringés javulását idézi elő. Hatására a különböző beteg szervek egészségesebben működnek, ez pedig elősegíti a gyógyulás folyamatát.

Ez a mellékhatások nélküli módszer alkalmazható önállóan vagy a nyugati orvoslás és terápiák kiegészítőjeként. Elmondható, hogy a fülakupunktúra a testre, az energiarendszerre és a pszichére egyaránt kiegyensúlyozó hatással bír.

fülakupunktúra

Javallat és ellenjavallat

Javallat

A fülakupunktúrás kezelés nagyon széles területen képes segíteni a kibillent állapot kiegyensúlyozását.

Felsorolásul álljon itt néhány a teljesség igénye nélkül:

alkohol-, gyógyszer és egyéb elvonási tünetek, álmatlanság, bőrbetegségek, depresszió, hangulatingadozások , szenvedélybetegségek esetén leszoktatásnál és elvonási tünetek esetén, emésztési problémák, epehólyag gyulladás, fejfájás, félelem, szorongás, pánik, fogfájás, fogyás elősegítésére a fogyókúrás terápiák során. Fülbetegségek, görcsoldás, hasmenés, székrekedés, bélhurut, ízületi fájdalom, köhögéscsillapítás,láz- és gyulladáscsökkentés, légzőszervi megbetegedések, mellkasi nyomás, hasi felfúvódás, méregtelenítés, nőgyógyászati betegségek esetén. Potenciazavarok, urogenitális rendszer megbetegedéseikor(húgy és ivarszervek betegségei). Továbbá segít még: túlzott izzadás, szédüléses esetek, szemgyengeség, szívbetegség, vegetatív idegrendszeri zavarok, vérkeringési zavarok, vérnyomás-ingadozás, vesebetegségek, vizelet-visszatartási problémák és még számtalan esetben.

Ellenjavallat

A kezelés nem javasolt pacemaker, hemofília (vérzékenység), fertőző betegségek (HIV, Hepatitis), fülkagyló deformitás, fémallergia esetén.

A kezelésről

A kezelés menete

A kibillent állapotnak megfelelő pontkombináció kiválasztása után kissé megmasszírozzuk, majd fertőtlenítőoldatos vattával megtisztítjuk a fület. Ezután az adott pontokba beszúrjuk a tűket, melyek 20-30 percig maradnak benn. A beszúrás után ellenőrizzük, hogy a tűk stabilan vannak-e a helyükön. A tűk fülbe helyezése után a páciens pihen. A kezelési idő letelte után eltávolítjuk a tűket, majd megvizsgáljuk a szúrás helyét. A kezelés végezhető un. tartós – bennmaradó – tűvel is, ebben az esetben a tűk behelyezése után a páciens eltávozhat.

Javasolt kezelésszám

Már egyetlen kezelés is eredményes lehet, de mindenképp hasznos néhány kezelésből álló kúra alkalmazása, melyek számát a kibillent állapot javulása mutatja meg.

fulakupunktura-1
Bejelentkezés személyes tanácsadásra
Et que nos ent ate plabore, omni repedit aquatqu istiore nihit voluptaest, ommodit iandam, opta dolore, cus re net maximodit dus ea nobit, el
Erdélyi Zoltán
Asset 15 1132 Budapest, Visegrádi utca 50/a-b.
Személyes tanácsadásra emialben nincs lehetőség. Időpontot egyéni konzultációra kizárólag telefonon keresztül tud egyeztetni