Fülakupunktúra

A fülakupunktúra az aurikuloterápiák egyik fajtája, egy olyan diagnosztikai és kezelési módszer, amely a szervezet működési zavarainak normalizálásán alapul a fül meghatározott pontjainak – speciális akupunktúrás tűkkel végzett – stimulálásán keresztül.

A tradicionális orvoslásban az akupunktúra azon az elméleten alapul, hogy az egészség az energia szervezetben történő kiegyensúlyozott áramlásától függ. Ez az energia nem látható útvonalakon, úgynevezett finomenergia-csatornákon halad, melyek az egész testben megtalálhatók.

Az energia zavart áramlása vagy blokkolt állapota negatív hatással van mind a fizikai, mint a mentális egészségre. Az akupunktúra célja az energia áramlásának helyreállítása és az elzáródások vagy zavarok megszüntetése.

A hagyományos tűszúrásos kezelés ezt úgy éri el, hogy a testszerte található pontokat kezeli, beleértve a füleket is.

A fülakupunktúra egy mikroakupunktúrás technika.  Az egyik elmélet szerint, a pluripotens sejtek csoporjai tartalmazzák az egész szervezetből származó információkat és a test különböző részeit képviselő regionális szervezőközpontokat hoznak létre, a test meghatározott területeihez rendelt több kéregsejt toborzásán keresztül. Így a fül egy adott reflexpontjának adott ideig történő stimulálása enyhítheti egy távoli kórkép tünetét.

A fájdalom csökkentése és a betegségek javulása a retikuláris formáción, valamint a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszeren keresztül történik.

A modern kutatások megerősítik a fülakupunktúra hatékonyságát.

Fülakupunktúra

A KEZELÉSRŐL

A fülakupunktúrás kezelés a fülkagyló meghatározott pontjainak tűszúrással történő kezelését jelenti. Lehetőség szerint használhatunk hagyományos fültűt, illetve tartós tűt is, az utóbbit hetente kell cserélni.
Fülakupunktúrával külön az egyes szervekre, ezáltal az egész szervezetre kedvező hatást lehet gyakorolni. Aktiválja a szervezet öngyógyító mechanizmusát és az energiakeringés javulását idézi elő. Hatására a különböző beteg szervek egészségesebben működnek, ez pedig elősegíti a gyógyulás folyamatát.

Ez a mellékhatások nélküli módszer alkalmazható önállóan vagy a nyugati orvoslás és terápiák kiegészítőjeként. Elmondható, hogy a fülakupunktúra a testre, az energiarendszerre és a pszichére egyaránt kiegyensúlyozó hatással bír. 

Tűfóbia, alacsony fájdalomküszöb esetén, továbbá gyerekeknek a fülre ragasztható mágnesgolyókkal vagy növényi magokkal történik a kezelés.

magnesgolyo-a-fulben
Bejelentkezés személyes tanácsadásra
Személyes tanácsadásra kizárólag telefonon keresztül tudsz bejelentkezni.
Erdélyi Zoltán
Asset 15 1132 Budapest, Visegrádi utca 50/a-b.
Amennyiben kérdésed van, úgy itt írj üzenetet. Ígyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni.