Tibeti moxaterápia

A tibeti melegítéses-égetéses módszer – me btsa’i lag len – már a buddhizmus előtti időkben is nagyon népszerű volt Tibetben, és valószínűleg több, mint háromezer évvel ezelőttre datálható. A módszer teljes mértékben különbözik a kínai gyógyászat moxaterápiájától mind a technikák, mind az energiapontok tekintetében. Ezt a módszert több ezer évvel ezelőtt fektették le és fejlesztették ki az ősi tibeti orvosok a testtel, az energiákkal, a betegségekkel és a gyógymódokkal kapcsolatos tudásuk és tapasztalataik alapján.

A tibeti melegítéses-égetéses gyógymód pontjai és gyakorlata az életenergia áramlásának természetes pszichofizikai csatornáin alapul, melyek test szerte összekötik a belső szerveket a test felszínén található sajátos életenergia-pontokkal, melyek titkos bejáratként, kapuként funkcionálnak a test belseje felé. Ezek a pontok a pszicho-fizikai energiaközpontokból emelkednek ki, áramlanak a csatornákon és ’lélegeznek’ a különböző pontokon keresztül. Ezek a természetes energiapályák az egész testet behálózzák, így hozzák létre a test külső felszíne és a belső szervei közötti kapcsolatot.

 A módszer különösen hatékony a szél (lung) és nyálka (beken) rendellenességek, ízületi kopások, fájdalmak, emésztőrendszeri panaszok, stb. kezelésében.

Tibeti moxaterápia

A KEZELÉSRŐL

A tibeti melegítéses-égetéses gyógymód a hőterápia egy olyan formája, amikor szárított növényi anyagból készült kúpot vagy rudat égetünk a bőrfelszín közelében speciális pontok felett, amíg a terület kipirosodik és hővel telítődik. A funkciója az, hogy felmelegítse és kiegyensúlyozza a szél (rlung) energia áramlását a testben és eloszlasson bizonyos patogén hatásokat.

Nem ritka, hogy a kezelésben részesülő betegek hirtelen áramló melegről számolnak be, mely kisugárzik egy meghatározott (jellemzően a kezelt csatornának megfelelő) útvonal mentén, a moxa alkalmazásának helyétől távolodva. Ez jó eredmény, mivel azt jelzi, hogy a lung energia felszabadult és áramlani kezdett a csatornában.

Tibeti moxaterápia
Bejelentkezés személyes tanácsadásra
Személyes tanácsadásra kizárólag telefonon keresztül tudsz bejelentkezni.
Erdélyi Zoltán
Asset 15 1132 Budapest, Visegrádi utca 50/a-b.
Amennyiben kérdésed van, úgy itt írj üzenetet. Ígyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni.