Close

Köpölyterápia

A kezelésről

A köpölyterápiát már több ezer éve használják a gyógyító emberek világszerte, leginkább a vérkeringés serkentésére a hát és a vállak területére összpontosítva, mely ellazítja a feszült, megerőltetett izmokat és csökkenti a fájdalmat. Az ókori görögök is ismerték és használták ezt a módszert. Hippokratész úgy vélte, hogy a köpölyözés felszabadítja az energiapályákat és kivezeti a negatív energiákat, melyek mérgezik a testet és a tudatot. Véreztetéssel együtt alkalmazva eltávolítja a rossz vért, a salakanyagokat és a gonosz szeleket, serkenti a vérképzést és egyensúlyt teremt a testben. Tibet ősi – buddhizmus előtti – vallásának gyógyászati szövege, a bum shi is leírja a tűzváza – me bum – használatának módszerét, mely számos egyéb hatása mellett megnyitja a blokkolt csatornákat az életenergia – lung – szabad áramlásához, ami pedig egészségesen tartja a testet.

Javallat és ellenjavallat

Javallat

 

A kezelés segít fájdalomcsillapítás során. Izomduzzanatok, izomfájdalmak, izomláz csökkentésekor. Bőr és bőr alatti kötőszövet keringési zavar csökkentése esetén. Különböző anyagcsere-rendellenességek kezelése. Hasi panaszok, fájdalmas görcsök, székrekedés tüneti kezelése. Kullancs- vagy méhcsípésekből visszamaradt mérgek eltávolítása. Energiapontok feletti kettős állapot egyensúlyának helyreállítása. Enyhíti a tüdőgyulladás tüneteteit. Alkalmazható légúti betegségek, asztma, megfázás, allergia esetén.
A kozmetikaipar leggyakrabban a narancsbőr eltüntetésére és helyi fogyasztásra használja.

Ellenjavallat

 

Nem javasolt szívbetegség, bőrallergia, magas láz, bőr alatti bevérzés, zúzódás vagy más sérülés, cukorbetegség, terhesség ideje alatt a hason.

Hogyan tudok segíteni?

A kezelés menete

A kezelendő személy a kezelt testrésztől függően fekszik vagy ül. Hagyományos köpölyvázák használata esetén vagy égő papírt helyezünk a vázába vagy alkoholba mártott égő vattát dugunk be, majd gyorsan kivéve, a köpölyt a csupasz, kissé benedvesített bőrfelületre helyezzük. A vákuumhatás következtében a bőrt felszívja és a váza stabilan a testen marad.

Javasolt kezelésszám

Félévente vagy évente 8-10 alkalomból álló kúra nagyon jól egyensúlyba hozza a testet és a lelket, aktivizálja az energia-, nyirok- és vérképzőrendszert.

Kapcsolatfelvétel

Az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz a kezelésre:

Telefonszám

+36/20 501 1289

E-mail

info@menlakhang.com