Tisztító-méregtelenítő elvonulások

Elvonulás

Tisztító-méregtelenítő elvonulások

A testi - tudati szennyeződések megtisztítása

A test és a tudat folyamatosan változik. A testi folyamatok gyenge működése, a pszichés diszharmónia, az évszakok okozta kiegyensúlyozatlanság és a nem megfelelő táplálkozás és viselkedés kedvezőtlenül befolyásolja az emésztést, ami elősegíti a betegségek kialakulását. Ezek fizikai betegségek, tudati és érzelmi zavarok közvetlen okaivá válhatnak.

A tisztítás elve, hogy a test különböző szintjeit megtisztítsuk, aminek következtében a tudat és az érzelmek is képesek tisztulni. 

A különböző hosszúságú tisztító-méregtelenítő elvonulásaink mindegyike hasonló programterv szerint fut. Az ételek tudatosan kerülnek összeválogatásra, ami a leghatékonyabban segíti a szervezet öntisztító mechanizmusait, ezáltal a sikeres méregtelenítést. A tibeti jógagyakorlatok harmonizálják az energiarendszert és erősen támogatják a test tisztulási folyamatait, melyek által a tudat egy kiegyensúlyozott, örömteli állapotba kerül.

Részletek az elvonulásról

0. nap

1. nap

2. naptól

3. nap

Ételek

tisztito-meregtelenito-elvonulasok

Az elvonulás alatt fogyasztott ételek teljesen növényi alapúak és úgy kerültek összeállításra, hogy azok a legteljesebb mértékben támogassák a szervezet hatékony tisztulását, mindemellett nagyon ízletesek. Az elvonulásainkon minden étel tisztán növényi alapanyagokból készül, nem tartalmaz búzát és más gluténtartalmú összetevőt, tejet, cukrot és más mérgező vagy az egészséget nem támogató alapanyagot. Javaslat szerint az elvonulás előtt 5-7 nappal a lehetőségekhez képest kerüld az állati eredetű termékek, koffein, búzaliszt, tej és fehér cukor fogyasztását, hogy ne szenvedj különösen a koffein elvonása miatt.

Ezek helyett inkább lúgosító ételeket fogyasztunk, mint a pillangósok, glutént nem tartalmazó gabonák, nyers ételek, zöldség és gyümölcslevek. A menü kreatív, ötletes és ízletes. A táplálkozás – mely életünk nagyon fontos része – különös jelentőséggel bír az egészségünk szempontjából. Az időben felismert testi kibillentségek nagy részét – mielőtt azok betegségként megnyilvánulnának – meg lehetne szűntetni csupán a táplálkozás megváltoztatásával, mielőtt betegségként megnyilvánulnának. Örömünkre szolgálna, ha az ételeink megihletnének téged és otthon is elkészítenéd.

Tibeti mozgógyakorlatok

Az elvonulás alatt végzett trulkhor (tibeti rendszerű jóga) gyakorlatok nem igényelnek különleges lazaságot vagy speciális képességeket, ennek ellenére – vagy talán épp ezért! – rövid úton képesek eredményt hozni. Növeli az oxigénkapacitást, javítja a vér és nyirokkeringést, az egyensúlyt, harmonizálja a légzést, az energiarendszert, lenyugtatja a tudatot. A reggeli gyakorlatok jellemzően az érzékszervek és energiák felélesztését és tisztítását, a délutáni ülések pedig a testi működés fokozását, az energiaáramlás szabaddá tételét támogatják.

Holisztikus kezelések

Az elvonulás részeként hatékony technikákat tanulunk az energiaáramlásunk támogatására, fájdalomcsillapításra és a tudatunk lenyugtatására. Ezek mindig az adott elvonuláshoz vannak összeállítva, így más típusú vagy időtartamú elvonuláson mások a programok. Fél óra kezelés az elvonulás részét képezi, melyet az elvonulást vezető terapeuták végeznek. Igény esetén lehetőség van ettől hosszabb privát kezelésre.

tibeti-botterapia2
lungkhor-energiakezeles

Mit fogok érezni az elvonulás után?

Az energetizáló, erősítő és légző gyakorlatok, a meditáció és az ízletes tisztító ételek kombinációja által energikusabbnak, könnyedebbnek fogod magad érezni. Javul az izomzat tónusa, az ízületek rugalmassága, ami növeli a lazaságot. A szemek ragyogóbbá, a bőr fénylőbbé és feszesebbé válik, a tudat tisztább és kiegyensúlyozottabb lesz, ezáltal egy érzelmi egyensúly, megalapozottság és béke érzete jelenik meg. A minket körülvevő szép környezet és a rohanó világtól való rövid idejű eltávolodással egybekötött szelíd, de erőteljes tisztítás a testet ellazítja, könnyedebbé teszi, az energiarendszert harmonizálja és egy örömteli, teres tudatot teremt.

Programok

Workshopok

Ezeken az elvonulásokon különböző témákban tartunk előadásokat – workshopokat – melyek tudásanyagát magadévá téve a lehetőségekhez mérten be tudod azt építeni a napi elfoglaltságaid közé.

Szervezett séták

A szervezett séták az elvonulás részét képezik és fajtái az elvonulás helyétől függenek. Hegyes vidéken inkább túrának nevezhetjük, mint sétának. Elvonulásainkat mindig szép, nyugodt környezetben tartjuk a közelben érdekes, felfedezésre váró helyekkel, melyeket szervezéstől függetlenül is meg lehet látogatni, ha valaki szeretné, aki pedig inkább pihenésre vágyik, arra az elvonuló hely tökéletes alkalmas.

Helyszínek

Az elvonulás helyszíneit nagy körültekintéssel választjuk ki, hogy alapvetően nyugodt hétvégét tudjunk biztosítani. Minden helyszínünk városon kívül helyezkedik el – jellemzően vidéki helyszínek nem túl messze a fővárostól – gyönyörű tájjal és békés környezettel.

Az előadóról

"Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A teljességünkkel – mint test, energia és tudat – dolgozó tantrikus buddhista és bön módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam."
Erdélyi Zoltán
tibeti gyógyász
Az aktuális eseményt keresd az eseménynaptárban!