Előadás

TIBETI PSZICHIÁTRIA

Démonok és szellemek a tibeti gyógyászatban

A mai kor emberének az úgynevezett civilizációs fejlődés eredményeként gyakorlatilag nincs, vagy jó esetben alig van kapcsolata a természettel. Ennek következménye, hogy az emberek egyre nagyobb része számos téves ismerettel rendelkezik a körülötte lévő világgal kapcsolatban. Egyre mélyebb szinten ismerjük a dolgokat részleteiben, miközben lassan elveszítünk minden kapcsolódást az egészhez, így veszítve el az esélyt az egészséghez.

Felgyorsult világunk, rohanó életformánk, a mindenhonnan, szinte megállíthatatlanul ömlő külső impulzusok egyre nagyobb nyomással nehezednek ránk, ami egy idő után szinte elviselhetetlenné válik, aminek hatására nagyon könnyen elveszíthetjük az irányítást életünk felett.

A folyamatos feszültség következtében kimerültség, álmatlanság, szorongás, félelmek, letargia, apátia, kiégés jön létre, ami akár komoly egészségkárosodást eredményezhet.

Civilizációnk mindent uraló démona a STRESSZ!

Ez az eredetileg orvosi szakkifejezés szervezetünk, olyan ingerekre adott nem specifikus reakciója, melyek azt az egyensúlyi állapotából kibillentve alkalmazkodásra késztetik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján soha nem látott mértékben emelkedik a pszichiátriai zavarok gyakorisága.

Nézzük meg, hogy mit mond erről és egyéb az egészségünket érintő, a modern tudománnyal nem magyarázható jelenségekről a tibeti gyógyászat?

 

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Az előadásról

Az előadás célja

Az előadás célja, az ismeretszerzés mellett az, hogy megfelelő inspirációt szerezzünk eme ősi és különleges tudomány és önmagunk behatóbb vizsgálatához.

Az előadás témai

  • A betegségek fajtái és okai
  • A szél energia zavara, avagy a szorongástól az őrületig
  • A mentális betegségeket okozó negatív erők osztályozása
  • A lélek, mint védelmező energia

Az előadóról

"Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A teljességünkkel – mint test, energia és tudat – dolgozó tantrikus buddhista és bön módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam."
Erdélyi Zoltán
tibeti gyógyász
Az aktuális eseményt keresd az eseménynaptárban!