Elvonulás

Méregtelenítő elvonulások

A szervezet tisztítása és méregtelenítése

Fáradtnak, legyengültnek érzed magad? Nem érzed komfortosnak a bélműködésed, kiegyensúlyozatlan az anyagcseréd, gyenge az immunrendszered és tested regenerációs folyamatai is lassúak? Itt az ideje, hogy megállj egy kicsit és adj időt magadnak a megtisztulásra és a feltöltődésre.

Csatlakozz hozzánk különböző hosszúságú tisztító-méregtelenítő elvonulásainkra!
További részletekért és helyfoglalásért lépj velünk kapcsolatba.
Reméljük hamarosan találkozunk!

A különböző hosszúságú méregtelenítő elvonulásaink hasonló programterv szerint futnak. Az ételek tudatosan kerülnek összeválogatásra, ami a leghatékonyabban segíti a szervezet öntisztító mechanizmusait, ezáltal a sikeres méregtelenítést. A trul-khor gyakorlatok harmonizálják az energiarendszert és erősen támogatják a test tisztulási folyamatait, melyek által a tudat egy kiegyensúlyozott, örömteli állapotba kerül.

A három napos elvonulás elindítja a tisztító folyamatokat és jó alapot biztosít, egy az egészséget kevésbé vagy nem támogató életmód csökkentésére vagy elhagyására. Az öt vagy attól több napos elvonulás segít önmagad mélyebb megismerésében. A hosszabb programok kicsivel nagyobb elszántságot követelnek, továbbá nagyon hatékony előkészítői lehetnek egy rejuvenácós elvonulásnak.

Részletek az elvonulásról

Napi programterv

0. nap

1. nap

2. nap

3-6. nap

Záró nap

Ételek

Az elvonulás alatt fogyasztott ételek teljesen növényi alapúak és úgy kerültek összeállításra, hogy azok a legteljesebb mértékben támogassák a szervezet hatékony tisztulását, mindemellett nagyon ízletesek. Az elvonulásainkon minden étel tisztán növényi alapanyagokból készül, nem tartalmaz búzát és más gluténtartalmú összetevőt, tejet, cukrot és más mérgező vagy az egészséget nem támogató alapanyagot.

Javaslat szerint az elvonulás előtt 5-7 nappal a lehetőségekhez képest kerüld az állati eredetű termékek, koffein, búzaliszt, tej és fehér cukor fogyasztását, hogy ne szenvedj különösen a koffein elvonása miatt. Ezek helyett inkább lúgosító ételeket fogyasztunk, mint a pillangósok, glutént nem tartalmazó gabonák, nyers ételek, zöldség és gyümölcslevek. A menü kreatív, ötletes és ízletes. A táplálkozás – mely életünk nagyon fontos része – különös jelentőséggel bír az egészségünk szempontjából. Az időben felismert testi kibillentségek nagy részét – mielőtt azok betegségként megnyilvánulnának – meg lehetne szűntetni csupán a táplálkozás megváltoztatásával, mielőtt betegségként megnyilvánulnának. Örömünkre szolgálna, ha az ételeink megihletnének téged és otthon is elkészítenéd.

Trul-khor

Az elvonulás alatt végzett trul-khor (tibeti jóga) gyakorlatok nem igényelnek különleges lazaságot vagy speciális képességeket, ennek ellenére – vagy talán épp ezért! – rövid úton képesek eredményt hozni. Növeli az oxigénkapacitást, javítja a vér és nyirokkeringést, az egyensúlyt, harmonizálja a légzést, az energiarendszert, lenyugtatja a tudatot.

A reggeli gyakorlatok jellemzően az érzékszervek és energiák felélesztését és tisztítását, a délutáni ülések pedig a testi működés fokozását, az energiaáramlás szabaddá tételét támogatják.

Kezelések

Az elvonulás részét képezi a tibeti gyógyászat szerinti alkat meghatározása és az annak megfelelő táplálkozási tanácsadás.

Különleges módszereket tanulunk az energiacsatornák megtisztítására, az energiaáramlás erősítésére, harmonizálására, fájdalomcsillapításra és a tudatunk lenyugtatására. Különböző elvonulásokon más-más módszerek kerülnek ismertetésre, melyek sajátságosan az adott elvonulás fajtájához vannak összeállítva.

Fél óra kezelés az elvonulás részét képezi, melyet az elvonulást vezető terapeuták végeznek. Igény esetén lehetőség van ettől hosszabb privát kezelésre.

Mit fogok érezni az elvonulás után?

Az energetizáló, erősítő és légző gyakorlatok, a meditáció és az ízletes tisztító ételek kombinációja által energikusabbnak, könnyedebbnek fogod magad érezni. Javul az izomzat tónusa, az ízületek rugalmassága, ami növeli a lazaságot. A szemek ragyogóbbá, a bőr fénylőbbé és feszesebbé válik, a tudat tisztább és kiegyensúlyozottabb lesz, ezáltal egy érzelmi egyensúly, megalapozottság és béke érzete jelenik meg. A minket körülvevő szép környezet és a rohanó világtól való rövid idejű eltávolodással egybekötött szelíd, de erőteljes tisztítás a testet ellazítja, könnyedebbé teszi, az energiarendszert harmonizálja és egy örömteli, teres tudatot teremt

Programok

Workshopok

Ezeken az elvonulásokon különböző témákban tartunk előadásokat – workshopokat – melyek tudásanyagát magadévá téve a lehetőségekhez mérten be tudod azt építeni a napi elfoglaltságaid közé. Példák:

Szervezett séták

A szervezett séták az elvonulás részét képezik és fajtái az elvonulás helyétől függenek. Hegyes vidéken inkább túrának nevezhetjük, mint sétának. Elvonulásainkat mindig szép, nyugodt környezetben tartjuk a közelben érdekes, felfedezésre váró helyekkel, melyeket szervezéstől függetlenül is meg lehet látogatni, ha valaki szeretné, aki pedig inkább pihenésre vágyik, arra az elvonuló hely tökéletes alkalmas.

Helyszínek

Az elvonulás helyszíneit nagy körültekintéssel választjuk ki, hogy alapvetően nyugodt hétvégét tudjunk biztosítani. Minden helyszínünk városon kívül helyezkedik el – jellemzően vidéki helyszínek nem túl messze a fővárostól – gyönyörű tájjal és békés környezettel.
Az aktuális elvonulást keresd az eseménynaptárban!