Szellemlények a tibeti hagyományban

A buddhizmus Tibetbe érkezése előtt létezett egy sajátos részben sámánisztikus hitrendszer a Hó Országában, ami napjainkig él a tibeti emberek körében. E hitrendszer szerint a világ tele van olyan energialényekkel – szellemekkel – melyek a természetet élővé teszik.

A tantrikus buddhizmus Tibetbe érkezése után a szellemekbe vetett hit, a velük való kapcsolatfelvétel természetesen olvadt bele a buddhista gyakorlatba.

Az előadáson ezen lények életterét, természetre gyakorolt hatását boncolgatjuk. Továbbá, hogy hol helyezkedik el az ember ebben a rendszerben és milyen hatások érhetik a szellemlényekkel való pozitív és negatív kapcsolódás esetén.

Az előadás megértését könnyebbé teszi, ha részt vettél a ‘Démonok és szellemek a tibeti gyógyászatban – tibeti pszichiátria’ című előadáson, de természetesen ettől függetlenül is minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az előadás témái

Az előadóról

"Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A teljességünkkel – mint test, energia és tudat – dolgozó tantrikus buddhista és bön módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam."
Erdélyi Zoltán
tibeti gyógyász

Dátum

2020.márc.06
Expired!

időpont

18:00 - 20:30

Résztvételi díj

3.000HUF

Helyszín

MagNet Közösségi Ház
Magyarország 1062 Budapest, Andrássy út 98. Bojtorján terem
Kategória

Szervező

Menla Khang Oktatási Központ
Telefon:
+3620 501 1289
Email
info@menlakhang.com