Mongol moxa

A tibeti gyógyászat stressz elleni terápiája

Az orvos, a gyógyító terápiás eszközök és gyógyszer nélkül olyan, mint a fegyver nélküli harcos, nem képes legyőzni az ellenségét, a betegséget.

Gyü shi

A hor-me – vagy mongol moxa – egy ősi terápiás módszer, mely a mongol gyógyászati hagyományon alapszik és több, mint két évezrede szerves részét képezi Tibet gyógyászati hagyományának. A buddhizmus előtti vallás – a bön – Bum Shi című gyógyászati művében, majd később a tibeti gyógyászati tantrákban (Gyü Shi) is megtalálható a terápiás módszerek között.

A mongol moxa egy egészen sajátos fajtája a hőközlő terápiáknak. Meleg szezámolajba mártott kis gyógynövénykeverékkel töltött pamutzacskóval történik a nagyon finom nyomással végzett kezelés a test speciális pontjain.

A hor-me terápia célja a szélzavarok (pszicho-emocionális szorongásos problémák) kezelése. A kezelés lenyugtatja az energiákat, ellazítja az idegeket, ezáltal oldja a feszültséget, idegességet, szorongást, félelmet, megszünteti a pánikhangulatot, javítja az alvást. A tibeti orvosok mind a mai napig széles körben használják – többek között – a sürgősségi segélyterápiában is.

A módszert hagyományosan szóban tanítják, az orvosi szövegekben a terápiás módszereket – tudatosan – nem fejtik ki precíz részletességgel.

A hor me alkalmazható együtt más terápiákkal, de önálló kezelésként is teljes módszer.

A hor-me egy különösen hatékony és könnyen elsajátítható módszer a stresszel kapcsolatos zavarok kezelésére, ezért remekül alkalmazható az otthoni terápiában.

A workshop ajánlott masszőröknek, közérzetjavító szolgáltatást nyújtóknak, természetgyógyászoknak, ezen kívül bárkinek, aki szeretne elsajátítani egy effektív és biztonságos gyógymódot.

A gyakorláshoz szükséges anyagokat a szervező biztosítja.

Várunk szeretettel!

Páros jegy

Mivel a gyakorlás párban történik, ezért párban történő regisztráció esetén az ár kedvezményesebb.

Páros jegy: 18.000 Ft/fő.

Az előadás témái

Minden megnyilvánulás és jelenség – legyen az külső, belső, finom vagy durva szinten – öt elem által jön létre, létezik és tűnik el. Ezek speciális minőségek, erők, melyek megnyilvánulnak tudatunk folyton változó állapotaiban, az érzelmeink és a finomenergiák szintjén, a fizikai síkon és többek között az időben is. Ezek az elemek tiszta formájukban, mint ötszínű, ragyogó fény jelenik meg.

A tibeti gyógyászat elmélete szerint a három energetikai együttható (nyepa szum) az öt elem biológiai megnyilvánulásai, melyek a külső és belső elemi energiák bonyolult és finom rendszeréből emelkednek ki mozgás, hő és nedvesség formájában, és a fogantatás pillanatától az élet végéig működnek a testben. Ők uralják a testi alkotókat, energiákat és a tudatot, kialakítva a személy tudati és fizikai jellemzőit, temperamentumát és minőségeit.

A Szél energia hasonló természettel és jellemzőkkel bír, mint a közönséges szél vagy levegő.  A szél a légzésben működik és fenntartja az élőlények létét. Ez az energia a tudat hordozója és segíti a növekvő és mozgó folyamatokat.

Dátum

2023.nov.18
Expired!

időpont

09:00 - 16:00

Résztvételi díj

21.000HUF

Helyszín

Menla Khang Oktatási Központ
Magyarország 1137 Budapest, Katona József utca 31. 15-ös kapucsengő.

Szervező

Menla Khang Oktatási Központ
Telefon:
+3620 501 1289
Email
info@menlakhang.com

Előadó

  • Erdélyi Zoltán
    Erdélyi Zoltán
    Tibeti orvos

    Gyermekkora óta érdekli a buddhizmus, a keleti filozófia, gyógyászat és egyéb művészetek. Közel négy évtizede tanul és gyakorol harcművészetet és majd három évtizede tanít. Buddhista tanító, foglalkozása szerint tibeti orvos.