Haldoklás, halál és élet

Körutazás a létezésben

“Sem az égen, sem az óceán közepén, sem a hegyek hasadékaiba hatolva, sehol a világon nincs olyan hely, ahol ne győzné le az embert a halál.”

Amióta ember él a Földön, mindig is foglalkoztatta a halál, és a nagy kérdés: van-e bármi a halál után?
A természettől eltávolodott világunkban – és ez nyugaton különösen jellemző – nagyon erős tabuként tekintünk a halálra. Van, aki tudatosan kerül minden hozzá kapcsolódó témát, egyszerűen nem véve tudomást róla, van, akit pedig félelem tölt el, már a gondolatára is.
A tibeti buddhista mesterek mély tudást szereztek a halál folyamatának és az utána következő állapotnak a tapasztalatában, így nyitottan, félelem nélkül, precíz tudományossággal viszonyulnak a halálhoz.
Az előadáson ebbe a tudásba próbálunk betekintést nyerni.

Az előadás témái

A ciklikus létezés elmélete szerint a lények kezdetnélküli idők óta születnek újra gondolataik, szavaik és cselekedeteik hatásának eredményeként és e hatások eredményeként éri őket utol őket a halál.

Általában a halál és az újraszületés közötti köztes állapotra utal, de a valóságban a bardók folyamatosan előfordulnak, mind az élet, mind a halál során.

A haldoklás idején egymás után különböző külső és belső tapasztalatok nyilvánulnak meg aszerint, ahogy az elemi (életet fenntartó) energiák egymásba oldódnak.

…meglepetés?!

Dátum

2023.okt.27
Expired!

időpont

18:00 - 20:30

Résztvételi díj

3.500HUF

Helyszín

Menla Khang Oktatási Központ
Magyarország 1137 Budapest, Katona József utca 31. 15-ös kapucsengő.
Kategória

Szervező

Menla Khang Oktatási Központ
Telefon:
+3620 501 1289
Email
info@menlakhang.com

Előadó

  • Erdélyi Zoltán
    Erdélyi Zoltán
    Tibeti orvos

    Gyermekkora óta érdekli a buddhizmus, a keleti filozófia, gyógyászat és egyéb művészetek. Közel négy évtizede tanul és gyakorol harcművészetet és majd három évtizede tanít. Buddhista tanító, foglalkozása szerint tibeti orvos.