Démonok és szellemek a tibeti gyógyászatban – tibeti pszichiátria

A mai kor emberének az úgynevezett civilizációs fejlődés eredményeként gyakorlatilag nincs, vagy jó esetben alig van kapcsolata a természettel. Ennek következménye, hogy az emberek egyre nagyobb része számos téves ismerettel rendelkezik a körülötte lévő világgal kapcsolatban. Egyre mélyebb szinten ismerjük a dolgokat részleteiben, miközben lassan elveszítünk minden kapcsolódást az egészhez, így veszítve el az esélyt az egészséghez.

Felgyorsult világunk, rohanó életformánk, a mindenhonnan, szinte megállíthatatlanul ömlő külső impulzusok egyre nagyobb nyomással nehezednek ránk, ami egy idő után szinte elviselhetetlenné válik, aminek hatására nagyon könnyen elveszíthetjük az irányítást életünk felett.

A folyamatos feszültség következtében kimerültség, álmatlanság, szorongás, félelmek, letargia, apátia, kiégés jön létre, ami akár komoly egészségkárosodást eredményezhet.

Civilizációnk mindent uraló démona a STRESSZ!

Ez az eredetileg orvosi szakkifejezés szervezetünk, olyan ingerekre adott nem specifikus reakciója, melyek azt az egyensúlyi állapotából kibillentve alkalmazkodásra késztetik.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai alapján soha nem látott mértékben emelkedik a pszichiátriai zavarok gyakorisága.

Nézzük meg, hogy mit mond erről és egyéb az egészségünket érintő, a modern tudománnyal nem magyarázható jelenségekről a tibeti gyógyászat?

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Az előadás témái

Az előadóról

"Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A teljességünkkel – mint test, energia és tudat – dolgozó tantrikus buddhista és bön módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam."
Erdélyi Zoltán
tibeti gyógyász

Dátum

2020.jan.17
Expired!

időpont

18:00 - 20:30

Résztvételi díj

2.500HUF

Helyszín

MagNet Közösségi Ház
Magyarország 1062 Budapest, Andrássy út 98. Bojtorján terem
Kategória

Szervező

Menla Khang Oktatási Központ
Telefon:
+3620 501 1289
Email
info@menlakhang.com