Csülen – a megfiatalodás tibeti módszere

A megfiatalodásra, az életerő megerősítésére, növelésére és a hosszú élet előmozdítására való törekvés az emberi civilizáció létezése óta jelen volt és folytatódott egészen napjainkig az adott kultúra sajátosságainak megfelelően.

Ezeket a módszereket, gyakorlatokat mélyen befolyásolták az adott kor kulturális és technológiai feltételei, és ezek jellemzően az adott társadalmi kör hitrendszeréhez is szorosan kapcsolódtak. Korunkban az orvosbiológiát és a genetikát tekintik a kulcsnak a megújuláshoz és a hallhatatlanság eléréséhez.

A tibeti csülen kifejezés jelentése ‘az esszencia bevétele’ – ami a lényeg kivonására utal – kapcsolatban áll az ősi indiai fiatalító gyakorlattal, a raszajanával. A gyakorlat lényege, hogy sajátos módszerek alkalmazásával az elemi energiák esszenciáit magunkhoz vesszük.

A csülenek egyik fajtája – és a kifejezés alatt gyakran erre utalunk – speciális alapanyagokat tartalmazó pirula, mely leginkább különleges gyógynövényrészeket, ezen kívül sajátos módon megtisztított ásványi anyagokat, esetleg állati eredetű anyagokat tartalmaz. Ezek a speciális készítmények a csülen-gyakorlatok fizikai alapjai.

A csülen gyakorlatok célja az energiák kiegyensúlyozása, a fizikai és energiatest megtisztítása, a vitális szervek regenerálása, melyek által az egész testi-tudati létezésünk megfiatalodik.

Erről szól ez az előadás.

Az előadás témái

Az előadóról

"Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A teljességünkkel – mint test, energia és tudat – dolgozó tantrikus buddhista és bön módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam."
Erdélyi Zoltán
tibeti gyógyász

Dátum

2020.febr.14
Expired!

időpont

18:00 - 20:30

Résztvételi díj

2.500HUF

Helyszín

MagNet Közösségi Ház
Magyarország 1062 Budapest, Andrássy út 98. Bojtorján terem
Kategória

Szervező

Menla Khang Oktatási Központ
Telefon:
+3620 501 1289
Email
info@menlakhang.com