Bevezetés a tibeti gyógyászatba

Bepillantás a gyógyítás tudományába

Legyek az orvos, legyek a gyógyír,
És magam legyek az ápoló
A világ minden betege számára,
Míg meg nem gyógyul minden lény.

Santidéva

A tibeti gyógyászat a világ legősibb hagyományos gyógyászati rendszereinek egyike. Általánosságban elmondható, hogy a tibeti orvostudomány holisztikus megközelítést alkalmaz, mivel az egyén teljességére összpontosít.

Hasonlóan a kínai, az indiai és egyéb hagyományos gyógyászati rendszerekhez a tibeti gyógyászat is kezd egyre ismertebbé válni.

Az előadás általános bevezetés nyújt ebbe a különleges, összetett rendszerbe.

Az előadás témái

Minden megnyilvánulás és jelenség – legyen az külső, belső, finom vagy durva szinten – öt elem által jön létre, létezik és tűnik el. Ezek speciális minőségek, erők, melyek megnyilvánulnak tudatunk folyton változó állapotaiban, az érzelmeink és a finomenergiák szintjén, a fizikai síkon és többek között az időben is. Ezek az elemek tiszta formájukban, mint ötszínű, ragyogó fény jelenik meg.

A tibeti gyógyászat elmélete szerint a nedvek az öt elem biológiai megnyilvánulásai, melyek a külső és belső elemi energiák bonyolult és finom rendszeréből emelkednek ki mozgás, hő és nedvesség formájában, és a fogantatás pillanatától az élet végéig működnek a testben. Ők uralják a testi alkotókat, energiákat és a tudatot, kialakítva a személy tudati és fizikai jellemzőit, temperamentumát és minőségeit.

A tibeti gyógyászati diagnosztikai módszerei holisztikus módjai annak, hogy megvizsgáljuk az egyén pszichofizikai állapotát. A diagnózis lényege, hogy megismerjük a tudat, az energia és a test működését és felismerjük a kibillent állapotot.

Sold out!

Dátum

2023.febr.24
Expired!

időpont

18:00 - 20:30

Résztvételi díj

3.500HUF

Helyszín

Menla Khang Oktatási Központ
Magyarország 1137 Budapest, Katona József utca 31. 15-ös kapucsengő.

Szervező

Menla Khang Oktatási Központ
Telefon:
+3620 501 1289
Email
info@menlakhang.com

Előadó

  • Erdélyi Zoltán
    Erdélyi Zoltán
    Tibeti orvos

    Gyermekkora óta érdekli a buddhizmus, a keleti filozófia, gyógyászat és egyéb művészetek. Közel négy évtizede tanul és gyakorol harcművészetet és majd három évtizede tanít. Buddhista tanító, foglalkozása szerint tibeti orvos.