A terápia négy ága

A tibeti gyógyászat terápiás ösvénye

Ha a táplálkozás helytelen, a gyógyszer nem használ.

Ha a táplálkozás helyes, gyógyszerre nincs szükség.

A betegségek a három nedvnek nevezett energetikai együtthatókból nyilvánulnak meg a nem megfelelő táplálkozás, a nem megfelelő viselkedés (életvezetés), az egészségtelen érzelmek és a szokatlan éghajlat következményeként.

Az így megjelent betegségek kezelésére a tibeti gyógyászat a terápiát négy ágban szabja meg.

Az előadás  ebbe a terápiás ösvénybe nyújt betekintést.

Az előadás témái

Az egészséges táplálék a test és az tudat legfontosabb energiaforrása, míg a nem megfelelő vagy rossz minőségű táplálék méregként hat, és betegséghez vezet. A tibeti orvostudományban leírt első betegség az “emésztési zavar”, amely akkor következik be, amikor az emésztő tűz nem képes megfelelően emészteni, vagy nem tudja tolerálni a normál táplálékot vagy a nem egészséges táplálékot, amely így toxinokat termel.

A viselkedésnek nagy jelentősége van, mivel ez a test, a tudat és a beszéd cselekedete. A megfelelő viselkedés (életvezetés) támogatja az egészséget és a terápiát is. A pozitív megértés és a belső nyugalom keresése előmozdítja az általános jólétet, ahogyan a negatív magatartás a betegségek létrejöttét alapozza meg.

A tibeti gyógyászat terápiás ösvényén különleges szerepe van a gyógyító szereknek. Ezen készítmények a gyógynövények nagy számát tartalmazzák. A tibeti gyógyító szerek két fő vezérelv szerint kerülnek megalkotásra és a tibeti orvosok nemzedékei ezek alapján készítették és készítik napjaink is a gyógyító szereket, melyek helyreállítják a három energetikai együttható egyensúlyát.

A külső terápiák olyan a specifikus kezelési módszerek, melyeket a három energetikai együttható zavarai, kibillentségei esetén alkalmazunk az egyensúly helyreállítására. A tibeti gyógyászat széles tárházzal rendelkezik a külső terápiákat illetően, ezek  bármelyike használható önállóan vagy együtt más terápiákkal.

Dátum

2023.márc.24
Expired!

időpont

18:00 - 20:30

Résztvételi díj

3.500HUF

Helyszín

Menla Khang Oktatási Központ
Magyarország 1137 Budapest, Katona József utca 31. 15-ös kapucsengő.

Szervező

Menla Khang Oktatási Központ
Telefon:
+3620 501 1289
Email
info@menlakhang.com