Képzés

A misztikus La

Védelmező energia a tibeti hagyományban

A tibeti hagyományban a La az egyén védelmező energiája, mely mint az egyén energetikai mása összeköti a tudatot a fizikai testtel. Ez a felsőbbrendű energia rendkívül fontos a tudat és test egészsége szempontjából, gyakorlatilag ez a test energetikai immunrendszere.

A tibeti hagyományban a La az egyén védelmező energiája. A szó jelentése felsőbbrendű, legfelsőbb, legmagasabb, mely az energia minőségére utal. A La a tudat és a fizikai test közötti összekötő energia, mely úgy mutatkozik meg, mint a fizikai test energetikai mása, egyfajta finomenergia-test. Ez a felsőbbrendű energiatest rendkívül fontos a tudat és test egészsége szempontjából. Áthatja a teljes fizikai testet, energiával látja el és védelmezi azt a külső hatásoktól. Erőt, stabilitást, tartást, magabiztosságot, kiegyensúlyozottságot, ragyogást, kisugárzást és a tudat tisztaságát biztosítja számunkra. A La az életenergiánk legfőbb védelmezője, gyakorlatilag a test energetikai immunrendszere.

Amikor a La erős és a fizikai test megfelelő egészségi állapotban van, akkor a tudatunk és az érzelmi világunk természetszerűen stabil és rendezett. Ilyenkor jól érezzük magunkat, nincs túl sok kétségünk, jól tudunk összpontosítani, és erős az immunrendszerünk.

Azonban a modern stresszes élet, a megrázkódtatások és traumatikus helyzetek, a hirtelen változások, sokkszerű élmények és számos természeti körülmény megtöri és kibillenti a fizikai test és a La közötti finom egyensúlyt, aminek eredményeként kapcsolatuk meggyengül, szélsőséges esetben elveszik.

Ennek tüneteit nagyon gyorsan lehet tapasztalni és hosszú távon mindenképp súlyos következményei vannak.

A védelmező energia csökkenésének, elvesztésének néhány tünete: fáradékonyság, levertség, szorongás, félelem, depresszió, elveszettség érzet, önmarcangolás, kóros önkép, túlzott önkritika, összpontosítási és memóriazavarok, gyengülő emlékezet, külvilággal való kapcsolat gyengülése, illúzióvilágba menekülés, immunrendszer gyengülése, gyakori éjjeli felébredés, álmatlanság.

A workshop tematikája

Az oktatóról

"Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A teljességünkkel – mint test, energia és tudat – dolgozó tantrikus buddhista és bön módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam."
Erdélyi Zoltán
tibeti gyógyász
Az aktuális eseményt keresd az eseménynaptárban!