Előadás

A tibeti gyógyászat alapjai

Az előadás célja, az ismeretszerzés mellett az, hogy megfelelő inspirációt szerezzünk eme ősi és különleges tudomány és önmagunk behatóbb vizsgálatához.

A tibeti gyógyászat a világ legősibb hagyományos gyógyászati rendszereinek egyike. Általánosságban elmondható, hogy a tibeti orvostudomány holisztikus megközelítést alkalmaz, mivel az egyén egészét veszi alapul, arra összpontosít.

Hasonlóan a kínai, az indiai és egyéb hagyományos gyógyászati rendszerekhez a tibeti gyógyászat is kezd egyre ismertebbé válni.

Az előadás általános bevezetés nyújt ebbe a különleges, összetett rendszerbe.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Az előadásról

Az előadás témai

  • A tibeti gyógyászat spirituális és történelmi eredete
  • Az öt elem tana a tantrikus és gyógyászati hagyományban
  • A három nedv fajtái és feladatuk
  • A terápia négy ága
  • Kérdések – válaszok

Az előadóról

"Gyermekkorom óta érdekel a keleti gyógyászat, filozófia és egyéb művészetek. A tízes éveim elején fordultam a buddhizmus felé és 14 éves korom óta foglalkozom harcművészettel. Mindkettő az életem szerves részévé vált. A teljességünkkel – mint test, energia és tudat – dolgozó tantrikus buddhista és bön módszerek tanulmányozásán és gyakorlásán keresztül ismerkedtem meg előbb a buddhista gyógyászattal, majd a hagyományos tibeti medicina alapjaival. Kisgyermekkoromban voltak az első meghatározó élményeim a testünkben áramló energiákkal kapcsolatban, melyek természetes módon tereltek azok tanulmányozása, majd alkalmazása felé. Ezen energiák irányítását és különböző hatékony felhasználását legelőször a harcművészetekkel kapcsolatban sajátítottam el, majd később az energia gyógyításra való felhasználását tanultam."
Erdélyi Zoltán
tibeti gyógyász
Az aktuális eseményt keresd az eseménynaptárban!