A Rishi napok

Mind a tibeti, mind a védikus asztrológiában létezik egy hét tagból álló csillagcsoport, melyeket Rishi csillagoknak neveznek és amelyek évente csak egy hétig láthatóak (tisztán és fényesen, valamint ekkor fejtik ki erőteljesen hatásukat). A tibeti hagyomány ezt az időszakot Karma Rishi hétnek nevezi, ami a mai nappal – 2023. szeptember 9. – vette kezdetét.

A tibeti gyógyászatban ismert, hogy a csillagok hatással vannak az ember testi, energetikai és tudati állapotára. Ez a hatás pozitív és negatív irányba is billentheti az egészséget.  

A hét Rishi megjelenése az égbolton a következő egy hétben a Hold minőségét és hűsítő erejét növeli, egyedülálló gyógyító tulajdonságokat hozva létre, melyek képesek minden hatásuk alá kerülő – kültéri – vizet testet és tudatot megtisztító nektárrá alakítani. Ilyenkor vizet helyezünk ki, hogy felfogjuk az általuk sugárzott energiát, továbbá olyan gyógyszereket, melyeknek szükséges a Hold hűvös esszenciája, amit a Rishi csillagok képesek a víznek átadni. Ez a tiszta, hűvös, gyógyító minőség a vizeket alapvetően alakítja át a betegségek – különösen a hővel kapcsolatos betegségek – ellenszerévé.

Ebben az időszakban megváltozik a víz minősége. Máskor a forrásvíz – az olvadt hóból létrejött víz pedig különösen – energetikailag meglehetősen nehéz, de a csillagok hatása megtisztítja és olyan minőségűvé változtatja, amit Nyolc jó tulajdonságnak nevezünk.

Ez a nyolc tulajdonság minden tibeti orvos számára köztudott, mivel ez befolyásolja a gyógyszerkészítést, valamint az egyensúlyi vagy kibillent állapotot, ami alapján a betegséget és annak ellenszerét párosítjuk.

A tibeti gyógyászati szöveg szerint:

’a nyolc tulajdonság: hűvös, kellemes ízű, könnyű, lágy, tiszta, szagtalan, az ilyen víz fogyasztása jó a toroknak és jó a gyomornak.’

A megtisztulás, megtisztítás szempontjából a minőség különösen fontos. A fenti tulajdonságokkal rendelkező víz képes megtisztítani és lenyugtatni már a szagtalan, kellemes ízen keresztül. A vér és a szövetek megtisztításán keresztül a testünkben lévő szennyeződések kellemetlen szaga megszűnhet, de legalábbis csökkenhet.

A tibetiek ilyenkor a víziváson túl megfürdenek külső természetes vizekben azért, hogy megkapják a víz gyógyító erejét, ami elmossa a betegségeket, akadályokat és jó szerencsét hoz.

Kitehetünk vizet éjszakára, amit utána megihatunk vagy lemoshatjuk vele a testet és megmoshatjuk vele a szemünket.

Használjuk ki ezt az időt és élvezzük a nektárszerű víz különleges hatását!

Ha tetszett a bejegyzésünk iratkozz fel!

A Rishi napok

Mind a tibeti, mind a védikus asztrológiában létezik egy hét tagból álló csillagcsoport, melyeket Rishi csillagoknak neveznek és amelyek évente csak egy hétig láthatóak (tisztán

Read More »

Böjtölést utánzó diéta

Valter Longo – a University of South Carolina ‘Hosszú Élet Intézetének’ igazgatója – kollégáival rájött, hogy a rövid ideig tartó, kalóriamegvonó böjtölés is növeli a

Read More »

Hozzászólás